Yükleniyor...

loading

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Çerezler, pikseller, gifler gibi takip teknolojileri (“Çerezler”) web siteleri ya da mobil uygulamalar gibi çevrimiçi uygulamaları kullanımınız esnasında tablet, telefon ya da bilgisayarlarınız gibi cihazlarınıza yerleştirilen küçük dosyalardır. Çerezler sayesinde web sitelerimiz ve uygulamalarımıza ait sunucular size ait cihazları tanıyarak örneğin dil tercihlerinizi, kaydedilmiş kullanıcı adı ve şifrelerinizi veya alışveriş sepetinizde yer alan ürünlerin hatırlanmasını, site üzerindeki trafiğin yönetilmesini sağlar. Çerezler ayrıca web sitemizi ya da uygulamamızın ziyaretçi sayısını ve kitlesini analiz ederek yazılımlarımızı sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek için geliştirebilmemize ve tercih etmeniz halinde, internet kullanımınız esnasında görüntülediğiniz reklamları kişiselleştirmemize yardımcı olur.
 
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, www.lcwaikiki.com (“Platform”) üzerinde kullanılan çerezlere ilişkin olarak kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak LC WAIKIKI Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi (“LC Waikiki” veya “Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.
 
Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşleneceği ve Hukuki Sebebi
 
Toplanan kişisel verileriniz, aşağıda yer verilen amaçlarla (“Amaçlar”) Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.  Platform üzerinde farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki veri işleme şartı değişebilmektedir.
 
Zorunlu Çerezler
Zorunlu çerezler, Platform'u görüntülemeniz esnasında cihazınıza yerleştirilen ve sunulan online servislerin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veri işleme şartına dayanmaktayız.
 
Performans Çerezleri
Performans çerezleri, Platform’u görüntüleyen kişi sayısı ile Platform trafiğini takip ve analiz etmemizi sağlar. Bu çerezler sayesinde Platform üzerindeki alanlardan hangilerinin en sık ya da seyrek ziyaret edildiği gibi bilgileri edinebilir ve Platform’un trafiğini optimize edebiliriz.

 
İlgili bilgi toplumu hizmetini açıkça talep ettiğiniz hallerde söz konusu olan çerezlerin ve genel - istatistiksel bilgi elde edebilmek gibi kullanıcıların mahremiyetine önemli ölçüde etki etmeyecek amaçlarla kullanılan ve istatistiksel ölçüm araçları olan birinci taraf analitik çerezlerinin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.
 
İlgili bilgi toplumu hizmetini açıkça talep etmediğiniz hallerde söz konusu olan çerezlerin ve üçüncü taraf analitik çerezlerinin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında söz konusu olması halinde açık rızanıza dayanmaktayız.
 
Reklam veya Hedefleme Çerezleri
Reklam veya Hedefleme çerezleri, sizlere Platform'da veya Platform haricindeki mecralarda görüntüleme geçmişinize ve ziyaretçi profilinize uygun olarak kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet tanımı yapmak için kullanılır. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında söz konusu olması halinde açık rızanıza dayanmaktayız.
 
Aşağıda Platform'da kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Platform'da hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz Platform tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz Platform haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler
Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım amacı Kullanım Süresi
ASP.NET_Sessionld lcwaikiki.com Şirket’in kullandığı aps.net web teknolojisi tarafından oluşturulan çerezi ifade eder. 20 Dakika
CustomRequestVerificationToken lcwaikiki.com Şirket tarafından oluşturulan ve sayfaya gelen istekleri kontrol ederken güvenlik amacıyla içeride kullanılan çerezi ifade eder. 20 Dakika
_RequestVerificationToken lcwaikiki.com Şirket tarafından oluşturulan ve sayfaya gelen istekleri kontrol ederken güvenlik amacıyla içeride kullanılan çerezi ifade eder. 20 Dakika
 
Performans Çerezleri
Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım amacı Kullanım Süresi
_hjDonePolls Hotjar Kullanıcı Yerinde Anket widget'ını kullanarak bir anketi tamamladığında ayarlanan Hotjar çerezi. Daha önce doldurulmuşsa aynı anketin tekrar çıkmamasını sağlamak için kullanılır. 365 gün
_hjIncludedInSessionSample Hotjar Bu çerez, söz konusu kullanıcının sitemizin günlük oturum limiti tarafından tanımlanan veri örneğine dahil olup olmadığını Hotjar'a bildirmek için ayarlanmıştır. 30 Dakika
_hjMinimizedPolls Hotjar Kullanıcı bir Yerinde Anket widget'ını simge durumuna küçülttüğünde ayarlanan Hotjar çerezi. Kullanıcı sitemizde gezinirken widget'ın simge durumuna küçültülmüş halde kalmasını sağlamak için kullanılır. 365 gün
hj_SessionResumed Hotjar Bağlantı kesintisinden sonra bir oturum/kayıt Hotjar sunucularına yeniden bağlandığında ayarlanan bir tanımlama bilgisi. Ziyaret boyunca
_ga Google Analytics Ziyaretlerin ve ziyaretçilerin kayıt altına alınmasını sağlar. 2 yıl
_ga_C24SJ6JN7Y Google Analytics Oturum durumunu sürdürmek için kullanılır. 2 yıl
_gaexp Google Analytics Bir kullanıcının bir denemeye dahil olup olmadığını ve bir kullanıcının dahil olduğu deneylerin sona erme tarihini belirlemek için kullanılır. 90 gün
_gcl_au Google Analytics Google AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan web siteleri arasında reklam verimliliğini denemek için kullanılır. Değişken
_gid Google Analytics Ziyaretlerin ve ziyaretçilerin kayıt altına alınmasını sağlar. 1 gün
_hjAbsoluteSessionInProgress Hotjar Bu çerez, bir kullanıcının ilk sayfa görüntüleme oturumunu tespit etmek için kullanılır. Bu, tanımlama bilgisi tarafından ayarlanan bir Doğru/Yanlış bağlamıdır. 30 dakika
_hjSessionUser_647033 Hotjar Aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerdeki davranışın aynı kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilmesini sağlar. 365 Gün
_hjSession_647033 Hotjar Geçerli oturum verilerini tutan bir tanımlama bilgisi. Bu, oturum penceresindeki sonraki isteklerin aynı Hotjar oturumuna atfedilmesini sağlar. 30 dakika
_hjTLDTest Hotjar Hotjar komut dosyası çalıştırıldığında, sayfa ana bilgisayar adı yerine kullanmamız gereken en genel tanımlama bilgisi yolunu belirlemeye çalışırız. Bu, çerezlerin alt alanlar arasında paylaşılabilmesi için yapılır (varsa). Bunu belirlemek için, başarısız olana kadar farklı URL alt dize alternatifleri için _hjTLDTest çerezini saklamaya çalışıyoruz. Bu kontrolden sonra çerez kaldırılır. Ziyaret boyunca
_hjid Hotjar Müşteri, Hotjar komut dosyasının bulunduğu bir sayfaya ilk geldiğinde ayarlanan Hotjar çerezi. Tarayıcıda o siteye özgü olan Hotjar Kullanıcı Kimliğini kalıcı kılmak için kullanılır. Bu, aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerdeki davranışın aynı kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilmesini sağlar. 365 gün
_BEAMER_FIRST_VISIT_zeKLgqli17986 Hotjar Kullanıcı davranışı analitik verileri için. Değişken
_BEAMER_USER_ID_zeKLgqli17986 Hotjar Bu tanımlama bilgisi, bir kullanıcı için dahili bir kimlik depolamak üzere Beamer tarafından ayarlanır. 300 gün
NID Google Bu çerez, kullanıcının tercihlerini ve diğer bilgileri kaydetmek için kullanılır. Bu, özellikle tercih edilen dili, sayfada görüntülenecek arama sonuçlarının sayısını ve ayrıca Google Güvenli Arama filtresinin etkinleştirilip etkinleştirilmemesi kararını içerir. 182 gün
 
Reklam veya Hedefleme Çerezleri
Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım amacı Kullanım Süresi
DSID Google Adwords Google dışı sitelerde oturum açmış bir kullanıcıyı belirlemek ve reklam kişiselleştirmeyle ilgili kullanıcı tercihlerini depolamak için kullanılır. 2 hafta
IDE Google Adwords AdWords Remarketing 2 yıl
insdrPayloadComplete Insider Kullanıcının tokenı olup olmadığını ve service worker transferi gerekip gerekmediğini tutar. Ziyaret boyunca
insdrPushCookieStatus Insider Kullanıcının web push izni statüsünü tutar. 24 saat
insdrSubsId Insider Web Push izni veren kullanıcının Web Push Token'ini tutar. 60 gün
insdrSubsIdCreateDate Insider Web Push Token'ın oluşturulma ve Web Push izni verilme tarihini tutar. 60 gün
isVAPID Insider Web push token'ın vapid anahtarı ile verildiğini onaylar 360 gün
migratedSDK Insider Kayıtlı sw-sdk yolunu saklar 60 gün
native-permission-impression Insider Kullanıcı ve olağan katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Görmeyen kullanıcılar için tekrar giriş ekranını göstermemize yardımcı olur. 360 gün
push-request-send Insider Mevcut partneleri opt-in izinlerine göre toplar 60 gün
u RTB House Çerez, tarayıcı için oluşturulmuş benzersiz kimliği içerir. 1 yıl
ts RTB House Çerez, kullanım ömrünü belirlemek için gerekli zaman damgasını içerir.  
cto_bundle Criteo Daha alakalı reklamlar görüntülemek için ziyaretçi davranışını toplar Değişken
uid Criteo Criteo Kimliği tanımlama bilgisi; Criteo ağındaki benzersiz kullanıcı tanımlayıcısını (UUIDv4) içerir. 1 yıl
optout Criteo Devre dışı bırakma çerezi; varsa, kullanıcı o tarama oturumunda Criteo tarafından izlenmeyecek ve yeniden hedeflenmeyecektir. 5 yıl
zdi Criteo Geri verilen döngü algılama tanımlama bilgisi; kullanıcının belirli bir bölgede geçirildiği zamanların bir sayacını içerir. 6 ay
eid Criteo Harici kimlik tanımlama bilgisi; ortaklarımızın kullanıcı kimliğini içerir. 6 ay
opt Criteo Reklamveren veya yayıncıyı veya geçici olarak devre dışı bırakır. Diğer reklamverenler/yayıncılardaki kullanıcıları izlemeye devam ediyoruz. 1 yıl
enc_aff_session_61699 reklamstore Bu, teklife özel bir çerezdir. Teklifin tıklama ömrü kadar yaşar ve dönüşümleri izlemek için işlem kimliğinizi ve IP adresinizi içerir. 4 saat
ho_mob reklamstore Bu, cihaz/bağlantı bilgilerinizin hash (*) dahilindeki halidir. Bununla birlikte, daha önce bir izleme bağlantısına gönderilen tüm mobil cihaz/bağlantı bilgilerini, kullanıcının tarayıcısındaki bir "ho_mob" çerezi içinde de saklarız. 4 saat
fr Facebook Reklamların alaka düzeyini sunmak, ölçmek ve iyileştirmek için kullanılan birincil reklam çerezi 90 gün
Fbp Facebook Reklam, tavsiyeler, öngörüler ve ölçüm (tarayıcıları reklam ve site analizi hizmetleri sağlamak amacıyla tanımlar) 90 gün
Fbc Facebook Reklam, tavsiyeler, öngörüler ve ölçüm (tarayıcıları reklam ve site analizi hizmetleri sağlamak amacıyla tanımlar) 90 gün
oo Facebook Bu çerez, çeşitli tercihler için onayın mevcut olup olmadığını kaydetmek için kullanılır. 5 yıl
_Secure-3PAPISID Google Alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Değişken
_Secure-3PSID Google Alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır Değişken
1P_JAR Google En son aramalarınızı, bir reklamverenin reklamlarıyla önceki etkileşimlerinizi hatırlayarak Google mülklerindeki reklamları özelleştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra, web sitesini nasıl kullandığınız ve bu web sitesini ziyaret etmeden önce görmüş olabileceğiniz herhangi bir reklam hakkında bilgi depolamak için kullanılır. Değişken
AID Google Bu çerezler reklam ve pazarlama amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezleri, bir ziyaretçinin sitemizde daha önce bulunduğunu ve bu sayede bize (veya üçüncü bir şahsın) başka bir web sitesinde uygun bir reklam göstermemize olanak tanıdığını bilmek için kullanırız. 4 ay

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
 
Yukarıda yer alan Amaçlar’ın yerine getirilmesi doğrultusunda toplanan kişisel verileriniz; meşru menfaatimiz kapsamında hizmet tedarik ettiğimiz danışmanlar ve diğer teknik hizmet sağlayıcılara, meşru menfaatlerimiz kapsamında iş birliği içerisinde olduğumuz  kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında kanunen yetkili kamu kurumları ve kanunen yetkili özel kuruluşlara Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılabilecektir.    
 
Platform üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kimlik, iletişim, müşteri işlem, pazarlama ve konum verileriniz Platform’u görüntüleyen kişi sayısı ile Platform trafiğinin takip ve analiz edilmesi amacıyla yurt dışında mukim iş ortaklarımız, Platform üzerindeki belirli işlevlerin sağlanması ve bunlara dair tercihlerinizin hatırlanması için yurt dışında mukim iş ortaklarımız, sizlere Platform’da veya Platform haricindeki mecralarda görüntüleme geçmişinize ve ziyaretçi profilinize uygun olarak kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet tanıtımı gerçekleştirilebilmesi amacıyla yurt dışında mukim iş ortaklarımız ile Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 9. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılabilecektir. 
 
Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi
Kişisel verileriniz, yukarıda yer verilen Amaçlar’ın yerine getirilmesi kapsamında elektronik ortamda çerezler ve sair takip teknolojileri vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
İlgili Kişinin Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları
 
İlgili kişi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; http://corporate.lcwaikiki.com/Kisisel-verilerin-islenmesi-aydinlatma-metni başvurunuzu; corporate.lcwaikiki.com/Kisisel-verilerin-islenmesi-aydinlatma-metni adresindeki formuİlgili Kişi Başvuru formunu doldurarak, “15 Temmuz Mahallesi, Gülbahar Caddesi No: 41 Bağcılar/ İSTANBUL” adresine bizzat getirebilir veya noter kanalı ile gönderebilir veya formun imzalı bir nüshasını  KVKK_bilgitalep@lcwaikiki.com mail adresine güvenli elektronik imzalı olarak kayıtlı elektronik posta adresinizden iletebilirsiniz. Başvurularınız, talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde Şirketimiz tarafından ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.